1ο Μπογιαλικιώτικο Αντάμωμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου.

2015-08-01 23:36

 

Για πρώτη φορά μετά από 90 περίπου χρόνια ανταμωσαν οι απόγονοι των Προσφύγων από το Μικρό και Μεγάλο Μπογιαλίκι Βόρειας Θράκης. 

Το αντάμωμα αυτο είναι ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς που με βίαιο τρόπο εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους τη Θράκη. Μια πατρίδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο(μέχρι και 90 χρόνια πριν) που αποτελεί μέχρι σήμερα ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού πολιτισμού.

Συμμετείχαν :"Οι Φίλοι της Παράδοσης" από τη Θεσσαλονίκη ,ο Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών Ροδόπης ,Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου Κιλκίς "Ο Αγιος Γεώργιος" ,ο Πολιτιστικός Ομιλος Ξυλαγανής Ροδόπης και ο Πολοτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας η Βοϊράνη. Επιμέλεια:Χριστίνα Πεντέρη(χοροδιδάσκαλος Αγίου Αθανασίου) (Κείμενο από το προφίλ στο facebook του Πολιτιστικού Αγίου Αθανασίου).

Εμείς να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου και τον Δήμο Δοξάτου για την άψογη οργάνωση του ανταμώματος. Θα πρέπει να σταθούμε όμως και στην ορχήστρα που την πλαισιώνανε 5 καταπληκτικοί μουσικοί και ανάμεσά τους ο Βεράνης Καλογιάννης που είναι και ενεργό μέλος του Συλλόγου μας. 

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ"

Επαφή

Φιλαρμονική Δοξάτου Εργατικές Κατοικίες πλησίον ξεροχειμμάρου,
Πρώην Αίθουσα Αγροφυλακής.
ΤΚ 66300 Δοξάτο Δράμας
6945080645 (AντιΠροέδρου) filarmonikidoxatoy@gmail.com