Δελτίο Τύπου Φιλαρμονικής Δήμου Καλαβρύτων.

2015-07-03 23:07

Δραστηριότητες της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, στις 24 Ιουνίου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ, κυρίου Χρήστου Νικολάου, παρευρέθηκε στην λιτάνευση της ιεράς εικόνας του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ιωάννου Πρόδρομου και Βαπτιστού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος. Η παρουσία της Φιλαρμονικής έδωσε στην λιτάνευση την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και... δημιούργησε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια της πομπής.
Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στην τελετή τιμής και μνήμης, που πραγματοποιήθηκε στο Δοξάτο Δράμας την 29η και 30η Ιουνίου 2015 για τους 650 σφαγιασθέντες κατοίκους του Μαρτυρικού Δήμου, από τους Βούλγαρους κατακτητές την 30η Ιουνίου 1913.
Αυτή ήταν η πρώτη σφαγή που υπέστη η Μαρτυρική Πόλη από τους Βούλγαρους, μία ημέρα προ της εισόδου του Ελληνικού Στρατού την 1η Ιουλίου 1913 και την απελευθέρωση της Δράμας από τους Βούλγαρους και Τούρκους κατακτητές. Η δεύτερη σφαγή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου από το 1916 έως το 1918 , όταν μεγάλος αριθμός από τους διασωθέντες της πρώτης σφαγής αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως στη Βουλγαρία. Η τρίτη μεγάλη σφαγή έγινε την 29η Σεπτεμβρίου 1941 μετά τη είσοδο των Γερμανών κατακτητών τον Απρίλιο του 1941 και την παράδοση της διοίκησης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους Βούλγαρους συμμάχους τους.
Η Φιλαρμονική μας συμπράττοντας με την Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου και υπό τη καθοδήγηση των μαέστρων Μπαμπαράκου Γιώργου και Αθανάσιου Πασχάλη παρουσίασε στην κεντρική εκδήλωση (29 Ιουνίου) ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα ποιητικού λόγου σε συνδυασμό με μουσική από αντιπολεμικές συνθέσεις. Στις 30 του μήνα οι δύο φιλαρμονικές απέδωσαν τιμές στο μνημείο πεσόντων κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου. Ο Δήμαρχος κ. Δαλακάκης και οι τοπικοί φορείς παρείχαν μια εξαιρετική φιλοξενία στους μουσικούς της Φιλαρμονικής μας. Στις εκδηλώσεις μνήμης παρευρέθηκε και η χορωδία του Διστόμου.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ"

Επαφή

Φιλαρμονική Δοξάτου Εργατικές Κατοικίες πλησίον ξεροχειμμάρου,
Πρώην Αίθουσα Αγροφυλακής.
ΤΚ 66300 Δοξάτο Δράμας
6945080645 (AντιΠροέδρου) filarmonikidoxatoy@gmail.com