Εορτασμός Επετείου 2ου Ολοκαυτώματος Δοξάτου 29 Σεπτεμβρίου 1941 (Φώτο)

2015-09-29 14:01

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε το τριήμερο στο Δοξάτο τιμώντας τους νεκρούς της "μαύρης" επετείου της 29ης Σεπτεμβρίου 1941.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 27/9 όπου η μικτή χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς με μαέστρο τον κ.Κούκα Ιωάννη, χάρισε στους πιστούς που βρεθήκανε το πρωί της Κυριακής στο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δοξάτου, μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία και πραγματικά ήταν κάτι το ξεχωριστό για την ενορία μας. Στην συνέχεια η φιλοξενούμενοι μας επισκέφτηκαν τον παλιό Ιερό Ναό, το Πνευματικό Κέντρο, το Μνημείο, και είδανε τα πολλά αρχοντικά χτισμένα σπίτια του Δοξάτου.

Την Δευτέρα 28/9 το απόγευμα υπό συνεχή βροχή τελέστηκε το απογευματινό μνημόσυνο στην μνήμη των νεκρών κατοίκων του Δοξάτου. 

Σήμερα Τρίτη 29/9, το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία μας και στην συνέχεια πομπή με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου, των ιερέων της ενορείας μας, πλήθος κόσμου και μαθητών από τα Σχολεία του Δοξάτου, κατευθύνθηκε προς το μνημείο πεσόντων στην περιοχή Πευκάκια για το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο.

Παρόν στην εκδήλωση έδωσε σχεδόν όλη η πολίτική και πολιτιακή ηγεσία του τόπου μας, ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να σταθούμε στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Λειβαδιάς που συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπό μας έψαλε την τέλεση του μνημοσύνο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στην Δημοτική Σύμβουλο κ.Στυλίδου Μαρία για την από καρδιά ομιλίας της για τα γεγονότα της εποχής εκείνης που άγγιξε τις ψυχές όλων. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και τμήμα του Πολιστιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου.  

Η Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου για άλλη μία χρονια έδωσε το παρόν της στις εκδηλώσεις μνήμης μόνο που φέτος πλαισιώθηκε από 8 μέλη - μουσικούς του Συλλόγου μας όπου τα 6 από τα 8 παιδιά εμφανίσθηκαν για πρώτη σε υπηρεσία με την Φιλαρμονική. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους "εμπλεκόμενους" φορείς για την άψογη εκτέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων του Δοξάτου μας. 

Μουσικοχορευτικός Συλλογος Δοξάτου - "Οι Φίλιπποι".

 

Επαφή

Φιλαρμονική Δοξάτου Εργατικές Κατοικίες πλησίον ξεροχειμμάρου,
Πρώην Αίθουσα Αγροφυλακής.
ΤΚ 66300 Δοξάτο Δράμας
6945080645 (AντιΠροέδρου) filarmonikidoxatoy@gmail.com