ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11/2015 (ΦΩΤΟ)

2015-11-22 14:41

Η εκδήλωση "Μουσικό Ταξίδι Αλληλεγγύης" της Κυριακής 15/11/2015 στο Δοξάτο, είχε και συνέχεια......!!!

Σε ένα πανέμορφο χώρο, στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς φτάσαμε περίπου στις 17:00 τρία λεωφορεία που ξεκινήσανε από το Δήμο μας. Εκεί μας περίμενε ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Αρχιμουσικός της Καλαμαριάς κ.Κούκας Ιωάννης. Έγινε η καθιερωμένη πρόβα και η τοποθέτηση των μουσικών και χορωδών στο χώρο και όλα ήταν έτοιμα πλέον για την μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς με την συνύπαρξη τριών Μουσικών Συνόλων και πέντε Χορωδιών.

Ο κ.Κούκας άφησε για άλλη μία βραδιά το "στίγμα" του και απέδειξε σε μουσικούς, χορωδούς και ακροατές ότι σε μία κοινή εκδήλωση με τόσους συντελεστές, όλοι παίζουν το δικό τους ρόλο. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:00 και ολοκληρώθηκε στις 21:00. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη, και την Δημοτική Σύμβουλο Δοξάτου και υπεύθυνη για τα πολιτιστικά του Δήμου μας, κας Στυλίδου Μαρίας. Η κα Στυλίδου έκανε αναφορά στην ιστορικότητα του τόπου μας, στην μαρτυρικότητα του τόπου μας και στην προσφυγική μνήμη των δύο περιοχών, τέλος δεν ξέχασε να αναφερθεί στην ιστορικότητα του Συλλόγου μας, στην Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα των Φιλίππων με ίδρυση το 1874...!!! 

Την μουσική εκκίνηση της εκδήλωσης την κάνανε όπως και στην αντίστοιχη του Δοξάτου, οι μικροί μουσικοί της Μπαντίνας των μουσικών συνόλων Καλαμαριάς και Δοξάτου. Από την πλευρά του Δοξάτου και από τα 20 παιδιά ηλικίας από 9 ώς 15 ετών, τα 10 ήταν από τον Σύλλογό μας. Τα πρώτα 3 τραγούδια της μπαντίνας διεύθυνε ο Αρχιμουσικός του Δήμου μας κ.Πασχάλης Αθανάσιος. 

Στην συνέχεια την μουσική "σκυτάλη" πήρανε τα 3 μουσικά σύνολα, του Ωδείου Καλαμαριάς, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου. Στην Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου συμμετείχανε 4 μουσικοί από τον Σύλλογο μας και μέσα σε αυτούς και ο Πρόεδρος μας κ.Μουλιστάνος Ηλίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 4 ξένα τραγούδια που στην αρχή διεύθυνε ο αρχιμουσικός μας κ.Πασχάλης Αθανασίος και στην συνέχεια ο κ.Κούκας Ιωάννης. Κατόπιν πήρανε την θέση τους οι 5 χορωδίες. Οι 5 χορωδίες ήταν του Αγίου Αθανασίου, των Κυργιών, της Καλαμαριάς, του Καλαμπακίου και η "δική" μας χορωδία του Δοξάτου "Σαπφώ". Όλοι μαζί πλέον σε μία υπέροχη ακουστική παράσταση τραγούδησαν τα 11 τραγούδια που συνοδεύσανε με άριστη παρουσία τα 3 μουσικά σύνολά.

Μετά το τέλος της παράστασης είχε μπουφέ για όλους του μουσικούς και χορωδούς. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Καλαμαριάς και τον κ.Ιωάννη Κούκα για την φιλοξενία και εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ"

  

 

Επαφή

Φιλαρμονική Δοξάτου Εργατικές Κατοικίες πλησίον ξεροχειμμάρου,
Πρώην Αίθουσα Αγροφυλακής.
ΤΚ 66300 Δοξάτο Δράμας
6945080645 (AντιΠροέδρου) filarmonikidoxatoy@gmail.com