Παρουσία του Συλλόγου μας στο 9ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Θεσσαλονίκη.!

2016-01-31 13:51

Μία ανεπανάληπτη και ξεχωριστή βραδιά για το φιλόμουσο κοινό της συμπρωτεύουσας ήταν η χθεσινή νύχτα για όλους μας.

Η εκδήλωση του 9ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν ήταν μία απλή παρουσίαση 4 φιλαρμονικών ήταν μία βραδιά έκπληξη για όλους όσους αγαπάνε την μουσική κυρίως με χάλκινα όργανα. Ο κόσμος γέμισε ασφηκτικά την αίθουσα και πραγματικά χάρηκε αυτήν την ανεπανάλειπτη εκδήλωση. 

Η παρουσίαση των φιλαρμονικών έγινε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Κέσογλου Παύλο ο οποίος έκανε πλούσια προλόγηση για την μουσική και αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης για την παραχώρηση του χώρου έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ.Κυρίζογλου Λάζαρο όπου με την σειρά του ευχαρίστησε τα μουσικά σχήματα που έδωσαν το παρόν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. 

Εντύπωση προκάλεσε όταν εκ νέου ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, στην αναφορά στην ιστορία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου έκανε "χρήση" της ημερομηνίας ίδρυσης του Συλλόγου μας χάνοντας όμως ένα ....αιώνα!!!. Έτσι όταν αναφέρθηκε στην φιλαρμονική μας, είπε ότι έχει έτος ίδρυσης το 1974!! και τον διόρθωσε διακριτικά ο Μαέστρος μας στην συγκεκριμένη εκδήλωση κ.Κούκας Ιωάννης λέγοντας την σωστή ημερομηνία. Διορθώνοντας με την σειρά του το λάθος του ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων δικαιολογήθηκε ότι πίστεψε ότι ήταν τυπογραφικό λάθος!!!, και στην συνέχεια γεμάτος έκπληξη μέτρησε τα χρόνια και είπε με θαυμασμό …..142 χρόνια μουσικής!!! 142 χρόνια φιλαρμονική!!! και βέβαια ο κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα και φωνές ενθουσιασμού. Ήταν η απόλυτη παράσταση και καταξίωση για την μουσική μας αλλά και για την ιστορία του Συλλόγου μας μπροστά σε πλήθος κόσμου. 

Πρώτη στην σκηνή εμφανίστηκε η φιλαρμονική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τεχνών όπου την μουσική διεύθυνση την είχε ο κ.Αθανάσιος Ζέρβας. Η συγκεκριμένη φιλαρμονική πλαισιώνεται από ενεργούς, απόφοιτους αλλά και βιρτουόζους επαγγελματίες.  

Δεύτερη παρουσιάστηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσ/νίκης όπου την μουσική διεύθυνση την έχει ο Κλεάνθης Ζαρίμπας. Αποτελείτε από επαγγελματίες - μισθωτούς μουσικούς υψηλού επιπέδου. 

Τρίτη εμφανιστήκαμε εμείς ως Φιλαρμονική Δήμου Δοξάτου σε σύμπραξη με το Δήμο Καλαμαριάς και την Ορχήστρα πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς. Ο σύλλογος μας μετείχε με 4 μουσικούς, τον Πρόεδρο μας στη τρομπέτα κ.Μουλιστάνο Ηλία, τις μουσικούς μας Μουλιστάνου Ευθυμία και Γιαρλέλη Ελισάβετ στο Alto Saxofono και τον Παπαδήμητρίου Γέωργιο στα κρουστά. Όσο για το σύνολο, είχε μουσικούς όλων των οργάνων και ηλικιών. Από 7 ετών ως και 67 ήταν όλοι τους εκεί. Οι τρεις Αρχιμουσικοί κ.Πασχάλης Αθανασιος, Κούκας Ιωάννης και Μιχάλης Πιπέρκος δουλέψανε άριστα τα σχήματα τους όλο το προηγούμενο διάστημα και υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου κ.Κούκα Ιωάννη κάναμε άλλη μία επιβλητική εμφάνιση κλέβοντας τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα του κοινού. 

Τέταρτη και τελευταία εμφανίστηκε η φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Μία πλήρης φιλαρμονική ορχήστρα και καταπληκτικό σύνολο. Κράτησε επίσης αμείωτο το μουσικό ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των κομματιών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση solo trumpet του κ.Γεράσιμου Ιωαννίδη. Αρχιμουσικός της ορχήστρας είναι ο Νικόλαος Χρυσοχόου.

Οι ορχήστρες παρουσιάσανε από τέσσερα τραγούδια – έργα διαφόρων μεγάλων συνθετών. Στο τέλος έγινε απονομή επαίνου και τιμητικής πλακέτας σε όλες τις φιλαρμονικές από διάφορους επισήμους που ήταν παρόν. 

Ευχαριστούμε την φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς για την «σύμπραξη δυνάμεων» για άλλη μία μουσική εκδήλωση και τον κ.Κούκα Ιωάννη προσωπικά, αλλά και την Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την πρόσκληση για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την φιλοξενία.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ – «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ»


 

 

Επαφή

Φιλαρμονική Δοξάτου Εργατικές Κατοικίες πλησίον ξεροχειμμάρου,
Πρώην Αίθουσα Αγροφυλακής.
ΤΚ 66300 Δοξάτο Δράμας
6945080645 (AντιΠροέδρου) filarmonikidoxatoy@gmail.com